Отидете към основна версия

17 071 6

Любо Нейков проговори за работата си при Слави

  • любо нейков-
  • актьор-
  • спомени-
  • шоуто на слави-
  • слави трифонов

Той беше специален гост в празничната програма на bTV по случай юбилея на телевизията

Преди 20 години и поне 50 килограма назад, комедийният актьор Любо Нейков е изглеждал съвсем различно в началото на тв кариерата си. Той показа сам лична снимка от първия снимачен ден в "Шоуто на Слави" с клапа в ръка по време на празничната програма за юбилея на bTV.



"Стана ми мило какъв съм млад и зелен. Помня само хубавите моменти и е добре, че човекът е устроен по този начин", каза Нейков пред водещите Деси Стоянова и Николаос Цитиридис. Евтим Милошев пък добави, че в онези години в 10 и половина вечерта по телевизията не е излъчвано нищо, дори bTV не е имала още 24-часова програма.



Нейков, Милошев и сценаристът Иван Спасов са основоположниците на най-дълго излъчваното комедийно предаване у нас, както и на най-дълго продължилия комедиен сериал в България до сега – "Столичани в повече". Те си спомниха забавни моменти от времето на първите серии, когато един ден, заедно със сценаристите били на балкона и станали свидетели на случка с един пицар, долу на улицата. Когато някой си изхвърлил боклука през балкона върху него, той се развикал към цялата кооперацията нагоре, че всички са като "Столичани в повече", че сериалът е направен за тях, за такива простаци като тях. Сценаристите били втрещени и изумени. След няколко дни пък чули, че полицията е направила акция с кодово название "Столични в повече" и тогава вече разбрали, че явно сериалът наистина има успех.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.

Свързани новини