Отидете към основна версия

12 348 24

Изкуството на френската целувка

  • целувка-
  • френска целувка-
  • изкуство-
  • съвети-
  • сексосог

На нея трябва да гледаме като на танц, страстен и чувствен

Снимка: shutterstock

На френската целувка трябва да гледаме като на танц, за който се изискват тренировки. Също като танца, целувката с език е акт на взаимност между двама партньори, едновременно страстен и чувствен. Това споделя сексологът Шамира Хауърд. 

Никой не може да каже със сигурност защо я наричат "френска" целувка. Без значение обаче дали сте начинаещ в или с богат опит в целувките, винаги има няколко неща, с които трябва да се съобразите. 

Ето какво трябва да имате предвид, особено ако искате да впечатлите нов партньор:

1. Мястото

Седалката в киното е чудесно място. Струва си обаче да потърсите по-романтична атмосфера - поляна, оскъдно осветено спортно игрище, верандата, когато се изпращате след среща, пейката в парка. Не е препоръчително да се целувате на места, които са неприятни или излъчват лоша миризма. Можете да си спестите ласките пред родителите, а също и в претъпкани ресторанти, публични места. Целувката е нещо лично - създайте правилната атмосфера.

2. Уверете се, че на партньора ви му харесва

Няма нищо срамно, ако не ви харесва да се целувате с език. Всеки е устроен различно и има своите предпочитания. Трябва просто да насочите вниманието на човека до себе си към други неща, които наистина ви доставят удоволствие. Разбира се, трябва да сте напълно подготвени и за обратния сценарий. Не е нищо лично. Езикът ви си е наред. Дългогодишните двойки, които показват близостта си по други начини, не са малко. 

3. Ласките 

Преди да започнете да тичате, е хубаво да походите за загрявка. Преди да прибегнете до френска целувка, е хубаво да "загреете" с обикновена. Не е особено приятно нечий език да влезе директно в устата ви. Трябва да подготвите човека до себе си за това, което желаете. Започнете с нещо приятно, като нежни кратки целувки. 

Не трябва да се притеснявате да разговаряте, ако искате нещо повече или по-малко. Не се притенявайте да давате насоки на партньора си, съветва сексологът Тами Морган. 

4. Не бързайте

Следващата стъпка е именно френската целувка. Действайте бавно и внимателно. В противен случай, можете да предизвикате сконфузни ситуации - например, да ударите челата или носовете си. 

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.

Свързани новини