Отидете към основна версия

3 525 7

Рецепта на деня: Хрупкави чеснови питки със свинско роле

  • чеснови-
  • питки-
  • свинско роле-
  • какво да сготвя

Малки, вкусни и приятни хапки

Снимкa: Shutterstock

Какво ще кажете за тези малки, вкусни и приятни хапки. Рецептата, която Лора и Стоян от Бан Апети са ни приготвили днес, гарантира усмихнато и #ВкусноЛято.

Необходими продукти:

1 пакетче суха мая

250 г брашно

160 мл топла вода

1 с. л. зехтин

1 ч. л. сол

1 ч. л. захар

150 г свинско роле

за чесновото масло:

10 скилидки чесън

50 мл зехтин

125 г краве масло

1/4 връзка

магданоз сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се полива със зехтина и се пече на 180 градуса за 15 минути. След това се пасира.

Магданозът се наситнява и се смесва с размекнатото масло и чесъна. Овкусява се със сол и черен пипер. Увива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се замразява.

Маята се разтваря в малко от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне. В купа се сипват брашното и солта. Добавят се шупналата мая, водата и зехтинът. Замесва се еластично тесто, което се оставя да втаса.

Втасалото тесто се оформя на малки топки и пак се оставя да втаса.

Фурната се загрява на 250 градуса. Хлебчетата се пекат за 7–8 минути, до златисто.Изваждат се в купа, добавят се 2–3 с. л. от маслото. Разбъркват се и се изсипват в тава. Пекат се за 4–5 минути на 180 градуса.

Хлебчетата се поднасят с ролето.
 

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини