Отидете към основна версия

2 551 2

Рецепта за вечеря: Пилешки терин с пресни подправки

  • терин-
  • пилешки-
  • бекон-
  • сушени домати-
  • какво да сготвя

И бекон, и сушени домати

Снимкa: Shutterstock

Вижте една интересна рецепта от zajenata.bg.

Необходими продукти:

1/4 чаша нарязан магданоз
750 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа
2 с.л. нарязан лук
1 с.л. нарязана прясна мащерка
1 с.л. нарязан пресен розмарин
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол или на вкус
2 белтъка
5-6 резена сварен бекон, нарязан на парчета
5-6 накълцани сушени доматчета

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса. Покрийте форма за терин или правоъгълен хляб (22х11 см.) с алуминиево фолио. Поръсете по дъното магданоза.

Почистете пилето от мазнината, нарежете на парченца около 2-3 см. Поставете пилешкото в кухненския робот и го смелете на едра кайма. Прибавете и останалите продукти, освен сушените домати и бекона. Отново смелете, докато стане средно-гладка смес.

Добавете с бъркане на ръка сушените домати и бекона и разпределете сместа във формата. Покрийте леко формата с алуминиево фолио и запечете за 1 час, най-добре на водна баня.

Махнете фолиото и печете още 20-30 минути, или до готовност на месото.

Извадете, покрийте съда и оставете в покой за 1 час. Излейте излишната течност, след като теринът изстине и поставете в хладилника за поне 3 часа. Щом се охлади, обърнете и извадете от формата, като махнете фолиото.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини