Отидете към основна версия

26 313 56

Фотограф изнасилил Ратайковски с…

  • емили ратайковски-
  • изнасилване-
  • моден фотограф-
  • джонатан ледер

Почерпил я чаша вино и...

Снимка: shutterstock

Моделът и актриса Емили Ратайковски обвини фотографа Джонатан Ледер, че я е нападнал по време на фотосесия в дома му през 2012 г. Популярният модел разкри, че е била малтретирана сексуално, когато била на 20-годишна възраст - твърдение, което той категорично отрича, пише The Guardian.

Тя си спомня, че тогавашният ѝ агент я изпратил в апартамента на Ледер в Уудсток, Ню Йорк, за безплатна фотосесия за списание Darius. Заснемането изисквало нощувка.

Когато я взел от автобусната спирка фотографът изобщо не я поглеждал директно, а когато стигнали в дома му, я почерпил с чаша вино и я помолил да се съблече.

„Колкото по-незаинтересован изглеждаше, толкова повече исках да се докажа, че съм достойна за вниманието му. Знаех, че впечатляването на тези фотографи е важна част от изграждането на добра репутация", разказва моделът.

„Повечето от нещата, случили се по-нататък, са ми размазани, с изключение на усещанията. Не си спомням да ме е целувал, но си спомням как изведнъж пръстите му се озоваха вътре в мен. Изпитах адска болка“, коментира Емили.

Тя твърди, че случилото се е било без нейното съгласие, но Ледер, който публикува снимките ѝ в книга през 2016 г., оспорва това.

Ратайковски разказва за инцидента в есе, публикувано във вторник в списание Ню Йорк, озаглавено „Откупване: Кога моделът притежава собствения си образ?“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.

Свързани новини