Отидете към основна версия

6 147 2

Рецепта на деня: Испански десерт Лече фрита

  • десерт-
  • испанска кухня-
  • лече фрита-
  • пържено-
  • крем-
  • какво да сготвя

Сладки пърженки

Снимка: Shutterstock

Испанската кухня се слави със своите сладки вкусотии, а десерт Лече Фрита е нейна гордост. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

прясно мляко - 1 л.
захар - 150 г
брашно - 100 г
нишесте - 50 г царевично, натурално
канела - 1 щипка
сол - 1 щипка

За панировката:

брашно - около 100 г
яйца - 2 бр.

За овалване:

захар - около 100 г кристална
канела - 2 щипки или на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте 600 мл от млякото със захарта. В останалото разбийте нишестето и канелата с щипка сол. Когато млякото е готово да заври, налейте сместа с брашното при непрестанно бъркане.

Сложете канелата и варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако се опитва да загаря по дъното веднага намалете силата на огъня. Трябва да получите гъст млечен крем.

Сипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.

Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.

Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.

Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце и пържете в обилно количество олио до златист загар.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини