Испанската кухня се слави със своите сладки вкусотии, а десерт Лече Фрита е нейна гордост. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
прясно мляко - 1 л.
захар - 150 г
брашно - 100 г
нишесте - 50 г царевично, натурално
канела - 1 щипка
сол - 1 щипка
За панировката:
брашно - около 100 г
яйца - 2 бр.
За овалване:
захар - около 100 г кристална
канела - 2 щипки или на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте 600 мл от млякото със захарта. В останалото разбийте нишестето и канелата с щипка сол. Когато млякото е готово да заври, налейте сместа с брашното при непрестанно бъркане.
Сложете канелата и варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако се опитва да загаря по дъното веднага намалете силата на огъня. Трябва да получите гъст млечен крем.
Сипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.
Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.
Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.
Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце и пържете в обилно количество олио до златист загар.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това не е
Коментиран от #2
10:15 21.10.2020
2 Stéphanie 🎲
До коментар #1 от "Това не е":
Факти не са виновни 😂.Венчето не готви ,това е проблема да качва неВерни рецепти....Да помолят Зевздев или някой друг ония с големия з...тиган Утито да и пратят рецепти19:54 21.10.2020