Отидете към основна версия

2 157 6

Рецепта за вечеря: Сьомга на скара с кленов сироп

  • сьомга-
  • риба-
  • кленов сироп-
  • соев сос-
  • на скара-
  • какво да сготвя

Уникално вкусна

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кленов сироп
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица пресен черен пипер
½ чаена лъжица сол
200 г филе от сьомга

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос, кленовия сироп, чесъна, джинджифила, пипера и солта в плитка купа. Потопете филетата в маринатата. Похлупете с капак и приберете в хладилник за 30-60 минути.

Загрейте скара или оребрен тиган на средна към висока температура. Намажете леко с мазнина. След като скарата или тиганът се загреят добре, намалете котлона или температурата на скарата. Поставете филетата да се пекат, като от време на време ги поливате с останалата марината. Печете за около 20 минути или докато рибата стане крехка и се разпада при натиск.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини