Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 16:05 2 148 6

Рецепта за вечеря: Сьомга на скара с кленов сироп

  • сьомга-
  • риба-
  • кленов сироп-
  • соев сос-
  • на скара-
  • какво да сготвя

Уникално вкусна

Рецепта за вечеря: Сьомга на скара с кленов сироп - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кленов сироп
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица пресен черен пипер
½ чаена лъжица сол
200 г филе от сьомга

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос, кленовия сироп, чесъна, джинджифила, пипера и солта в плитка купа. Потопете филетата в маринатата. Похлупете с капак и приберете в хладилник за 30-60 минути.

Загрейте скара или оребрен тиган на средна към висока температура. Намажете леко с мазнина. След като скарата или тиганът се загреят добре, намалете котлона или температурата на скарата. Поставете филетата да се пекат, като от време на време ги поливате с останалата марината. Печете за около 20 минути или докато рибата стане крехка и се разпада при натиск.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    2 6 Отговор
    Оф малее,как върви с бира или ракия..бедна ми е фантазията...
  • 2 Boby

    9 2 Отговор
    С тоя кленов и сладък сироп, рецептата направо е за манджа с грозде.
  • 3 Безработен

    10 0 Отговор
    То добре,ама ми спряха помощите.
  • 4 изтребител

    10 1 Отговор
    колко ваши читатели ще си сготвят тази рецепта?! я пуснете един постен боб и не ни пишете врели некипели!
  • 5 Рибен ден

    6 0 Отговор
    Спестете пари за сьомга, купете си българска пъстърва. Вместо скъп кленов сироп, сложете по една лъжица пчелен и боров мед. Вместо скъп вносен джинджифил, сложете пресен, свеж копър. Много е модерно да си падаш по вносното, но не те прави добър готвач.
  • 6 Традиция БГ

    9 0 Отговор
    Това е традиционна вечеря за повечето българи. Отива дядото до потока и с голи ръце хваща една сьомга около 3-4 килограма, за да има хубаво филе. През това време бабата е наточила малко кленов сироп от домашния и е изровила един корен джинджифил.Соев сос си правят още отпреди ТКЗС-то, така че и това си имат. Лошото е, че тая година чесънът не стана, та купуват един лют, китайски...И солта е някаква розова, хималайска казват, била, ама баба не вярва, щото знае, че там само лед и камъни има, а и на вкус е като поморийската. Само с черния пипер има проблем, защото баба има бял, черен и шарен, та не знае с кой да подлюти рибата.