ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Сьомга на скара с кленов сироп

Уникално вкусна

Публикувана: 21 Октомври, 2020 16:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1405
Рецепта за вечеря: Сьомга на скара с кленов сироп
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Необходими продукти:

3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кленов сироп
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица пресен черен пипер
½ чаена лъжица сол
200 г филе от сьомга

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос, кленовия сироп, чесъна, джинджифила, пипера и солта в плитка купа. Потопете филетата в маринатата. Похлупете с капак и приберете в хладилник за 30-60 минути.

Загрейте скара или оребрен тиган на средна към висока температура. Намажете леко с мазнина. След като скарата или тиганът се загреят добре, намалете котлона или температурата на скарата. Поставете филетата да се пекат, като от време на време ги поливате с останалата марината. Печете за около 20 минути или докато рибата стане крехка и се разпада при натиск.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
антрашпиц
1 Отговор
Оф малее,как върви с бира или ракия..бедна ми е фантазията...

Оценка:
-6 +2

Boby
2 Отговор
С тоя кленов и сладък сироп, рецептата направо е за манджа с грозде.

Оценка:
-2 +9

Безработен
3 Отговор
То добре,ама ми спряха помощите.

Оценка:
-0 +10

изтребител
4 Отговор
колко ваши читатели ще си сготвят тази рецепта?! я пуснете един постен боб и не ни пишете врели некипели!

Оценка:
-1 +10

Рибен ден
5 Отговор
Спестете пари за сьомга, купете си българска пъстърва. Вместо скъп кленов сироп, сложете по една лъжица пчелен и боров мед. Вместо скъп вносен джинджифил, сложете пресен, свеж копър. Много е модерно да си падаш по вносното, но не те прави добър готвач.

Оценка:
-0 +6

Традиция БГ
6 Отговор
Това е традиционна вечеря за повечето българи. Отива дядото до потока и с голи ръце хваща една сьомга около 3-4 килограма, за да има хубаво филе. През това време бабата е наточила малко кленов сироп от домашния и е изровила един корен джинджифил.Соев сос си правят още отпреди ТКЗС-то, така че и това си имат. Лошото е, че тая година чесънът не стана, та купуват един лют, китайски...И солта е някаква розова, хималайска казват, била, ама баба не вярва, щото знае, че там само лед и камъни има, а и на вкус е като поморийската. Само с черния пипер има проблем, защото баба има бял, черен и шарен, та не знае с кой да подлюти рибата.

Оценка:
-0 +9

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Тодор Живков
При откриването на завода за полупроводници в Правец:
Тая година завод за полупроводници, догодина за цели проводници."

Още бисери