Отидете към основна версия

7 184 11

Рецепта на деня: Пукани чорбаджийски чушки

  • чорбаджийски-
  • чушки-
  • зимнина-
  • туршия-
  • какво да сготвя

Зимнина

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

700 г чорбаджийски чушки

2 с.л. сол

6 с.л. захар

оцет до ръба

копър

чесън

2 моркова

1 зелена чушка

Начин на приготвяне:

Чорбаджийските чушки с отрязани дръжки се нареждат на скара и се пекат от всички страни. Изваждат се в тенджера и се покриват с капак, да се задушат.

Приготвят се два буркана с винтови капачки. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро. Нареждате чорбаджийските чушки почти до горе. Между тях поставям парченца чесън и клонки копър. Най отгоре се поставят кръгчета моркови и ленти от зелена чушка.

Във всеки буркан се сипва оцет до чертата и се допълва с вода. После сипвате течността от двата буркана в касерола, добавя се сол и захар и се загрява за кратко.

Може да опитате на вкус, ако не ви харесва, да добавите още сол или захар. Заливате чушките с марината, затваря се с капачка и обръщате надолу да се вакуумира. Нареждат се бурканите на тъмно и хладно място.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини