Отидете към основна версия

16 919 159

Защо жените гледат порно?

  • жени-
  • порно

Около 60% от жените казват, че гледането на порно подобрява сексуалния им живот

Снимкa: Shutterstock

Почти всеки мъж гледа порно, но през последните години броят на жените, които искат да гледат порно филми, се увеличава. Според последните изследвания, почти една трета от зрителите на PornHub и xHamster са жени, а броят на женската аудитория нараства, пише DW.

Неотдавнашно проучване на психолога Шон Макнебни и колеги от университета Валпараисо в САЩ установи връзка между женската сексуалност и порнографията. В проучването са участвали повече от 2400 жени от Съединените щати и Унгария, които са отговорили на въпрос за това как порнографията влияе върху сексуалното удовлетворение на жените и любовните отношения.

Резултатите показаха, че жените, които гледат порнография, са по-млади и по-добре образовани. Подобен резултат показа проучване на xHamster сред 100 000 души. Около 33,8% от жените, гледали порно, са били на възраст между 18 и 24 години. Около 60% от жените казват, че гледането на порно подобрява сексуалния им живот.

Какъв порнофилм искате да гледате зависи от вашия личен вкус и вашите желания и фантазии, а не от пола ви, казва Мадита Оминг от университета в Падерборн в Германия.

Връщайки се към биологията, Юнкер казва, че мъжете и жените имат различни стандарти, когато става въпрос за избор на партньор, тоест те имат различни фокуси. Ето защо те имат различен подход към порно филмите.

Мъжете са по-отзивчиви към визуални стимули като форма на тялото, лицето и здравето. Те искат млади партньори, които могат да имат деца и да се фокусират върху неща, които са ясни и лесно видими.

От друга страна жените са по-отзивчиви към докосване или говор. Те искат отговорен партньор, който да помага и да се грижи за децата.

Ето защо мъжете гледат повече порно филми. Юнкер казва, че това е част от нашата биология.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.

Свързани новини