Отидете към основна версия

7 856 95

Сексът продава (ВИДЕО)

  • секс-
  • продава-
  • видео-
  • реклами

Прекалено откровените реклами, забранени за показване по телевизията

Снимкa: Shutterstock

В рекламния бизнес обаче са наясно, че прекалено провокативните материали може и да предизвикат интереса на потенциалните купувачи, но е възможно и да ги отблъснат. Рисковани начинания все пак не липсват. Някои от заснетите реклами с повече провокация в тях така и не стигат до масовия зрител. Маркетолозите просто са научили максимата, че сексът може и да продава, но трябва да се уцели точната доза предизвикателност. И когато „пресолят манджата“, се намесват регулаторните органи и някои реклами биват забранени за излъчване в ефир, пише dnesplus.bg. Ето няколко такива примера:

Презервативи „Naked“

Потенциалните клиенти на презервативи с марка “Naked“ в Австралия така и не се наслаждават на рекламния клип, в който сърфист и неговата приятелка избират подходящ по размер кондом за русокосия красавец. Австралийският регулатор по рекламите Australia's FreeTV Commercials Advice Department препоръчва на производителя на презервативи Naked „да премахне от рекламата всички препратки към извършването на полов акт“. Когато изгледате рекламата, ще трябва сами да прецените, дали членовете на регулатора са постъпили мъдро.

New Yorker — „Killer Lingerie“

Рекламата е на изкусителна „златотърсачка“, която успява в начинанието си да се ожени за възрастен милионер. Как завършва клипът? Вероятно се досещате, но така или иначе, в САЩ рекламата е забранена за показване „през деня“.

Дезодорант „AXЕ“

Когато изгледате рекламния клип, сами ще разберете, защото му е наложена рестрикция за излъчване.

През 2009 година клипът е обявен за най-добрия, демонстриран в киносалони. А е показван само там, защото така и не попада в телевизионните рекламни спотове.

Танцът на Кайли Миноуг е откровено горещ. А мълвата твърди, че нито един мъж в кинозалите не рискува да изпълни призива на „героинята“ от клипа и „да стане“. Кайли и провокативното бельо са опасна комбинация за телевизионните екрани.

Очила „Ihr Optiker“

Рекламният клип е забранен за излъчване в Германия, макар да е насочен точно към немския пазар. Идеята? Да рекламираш очила, защото героинята в клипа, заради лошото си зрение, меко казано се впуска в дейност, но на много грешно място.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.

Свързани новини