Отидете към основна версия

11 965 86

8 мита в секса, в които трябва да спрете да вярвате

  • мит-
  • секс-
  • лъжа

Честата мастурбация е вредна - напротив

Снимкa: Shutterstock

Има митове за секса и любовта, които знаем от ранна възраст и вярваме в тях, дори когато сме зрели хора. Някои неща обаче е време да осмислим и да спрем да ги приемаме за чиста монета. Ето кои са те:

1. Не можеш да забременееш... – ако с партньорът ти практикувате метода на прекъснат полов акт. Това е изключително голяма заблуда. Първо, не всеки мъж може да се контролира до такава степен, макар че си мисли, че е умее. Второ, преди еякулация мъжете отделят течност, в която отново се съдържат сперматозоиди, които могат да оплодят яйцеклетката на жената. Така, че когато сте малко преди, след или по време на овулация – винаги използвайте презерватив, ако не искате неочаквани изненади, съветва actualno.com.

2. Сексът е лош без оргазъм – абсолютна лъжа! Много жени достигат до оргазъм веднъж на всеки 3-4 пъти секс с партньора си, но това не означава, че преживяването не е било разтърсващо за тях. Така че хубавият секс и оргазмът невинаги вървят ръка за ръка.

3. Големи ръце – голям размер при мъжа – това са доста нелепи сравнения, за които е време да забравим. Нито ръцете на мъжа, нито това кой номер обувки носи, имат отношение за това какъв е размерът в панталоните му.

4. Тестовете за болести за излишни – никога не подценявайте новите партньори в живота си и винаги използвайте презервативи, когато сте с човек, който почти не познавате. Когато започнете сериозна връзка с него, е разумно и двамата да си направите тестове за болести, предавани по полов път. Много от тях нямат никакви симптоми, а е добре да се пазите един друг и да знаете, че всичко ви е наред или ако не е – да се справите с проблема, преди да сте го предали на човека до себе си.

5. Ако има гъбички, значи има изневяра – много хора си мислят, че ако партньорът им изведнъж хване гъбички, то той е бил с друг човек, който му ги е предал. Истината е, че гъбички могат да се хванат от ниска хигиена, от обществен басейн или тоалетна. Често могат да се появят и при понижен имунитет, така че не бързайте да си правите заключения.

6. Средният размер на мъжкото достойнство е 20 см – всъщност средният размер на пениса при мъжете е дори малко под 15 см. Не вярвайте на приказките, че всеки втори мъж е толкова надарен, че линийка от 20 см няма да му стигне, за да се премери. Освен това е време да разберем, че дължината няма нищо общо с удоволствието.

7. Жените гледат порно рядко – всъщност това се оказва, че изобщо не е така. Над 60% от жените гледат порно поне няколко пъти месечно, което смятат за съвсем нормална част от тяхната сексуалност.

8. Честата мастурбация е вредна – напротив, тя има много ползи за организма на човек. Освен физически, мастурбацията помага и на психическото състояние на човек. Повишава хормоните му на щастие, отпуска го и премахва стреса.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини