Отидете към основна версия

4 056 12

Рецепта за вечеря: Свински гърди по френски

  • свински ребра-
  • свински гърди-
  • френска кухня-
  • какво да сготвя

Традиционно френско ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

800 гр. свински ребра

3-4 клонки естрагон

2 клонки розмарин

500 гр. домати

100 мл. зехтин

6 скилидки чесън

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете чесъна и го нарежете на едро. Измийте розмарина, подсушете и отстранете листата от клонките, Поставете чесъна, листата от розмарина, половин чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка смлян пипер в блендера. Пасирайте до получаването на еднородна смес. Добавете зехтин и пасирайте отново.

Измийте ребрата, поставете ги в подходящ съд и ги залейте с приготвената вече марината. Намажете ги много добре, покрийте ги и ги сложете да престоят в хладилника за една нощ.

Време е за същинската част от приготвянето на ястието! Измийте доматите и ги разрежете наполовина. Измийте естрагона и го изсушете.

Извадете месото от маринатата. Загрейте олио в голям тиган и запържете ребрата за около 5 минути на висока температура. Прехвърлете в друг съд, покрийте с лист фолио и оставете за 10 минути.

В тигана, в който сте пържили ребрата, добавете 2 супени лъжици от маринатата, с която е било залято месото, и запържете доматите за около 5 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време. След това прибавете сол и черен пипер. Добавете и клончетата естрагон, разбъркайте и гответе още 2 минути.

Върнете месото обратно в тигана, разбъркайте и оставете на огъня още 2 минутки. След това сложете в подходящи чинии и сервирайте на масата, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини