ФАКТИ.БГ
  • свински ребра-
  • свински гърди-
  • френска кухня-
  • какво да сготвя

Рецепта за вечеря: Свински гърди по френски

Традиционно френско ястие

Публикувана: 29 Януари, 2021 16:05
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3273
Рецепта за вечеря: Свински гърди по френски - 1
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Необходими продукти:

800 гр. свински ребра

3-4 клонки естрагон

2 клонки розмарин

500 гр. домати

100 мл. зехтин

6 скилидки чесън

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете чесъна и го нарежете на едро. Измийте розмарина, подсушете и отстранете листата от клонките, Поставете чесъна, листата от розмарина, половин чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка смлян пипер в блендера. Пасирайте до получаването на еднородна смес. Добавете зехтин и пасирайте отново.

Измийте ребрата, поставете ги в подходящ съд и ги залейте с приготвената вече марината. Намажете ги много добре, покрийте ги и ги сложете да престоят в хладилника за една нощ.

Време е за същинската част от приготвянето на ястието! Измийте доматите и ги разрежете наполовина. Измийте естрагона и го изсушете.

Извадете месото от маринатата. Загрейте олио в голям тиган и запържете ребрата за около 5 минути на висока температура. Прехвърлете в друг съд, покрийте с лист фолио и оставете за 10 минути.

В тигана, в който сте пържили ребрата, добавете 2 супени лъжици от маринатата, с която е било залято месото, и запържете доматите за около 5 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време. След това прибавете сол и черен пипер. Добавете и клончетата естрагон, разбъркайте и гответе още 2 минути.

Върнете месото обратно в тигана, разбъркайте и оставете на огъня още 2 минутки. След това сложете в подходящи чинии и сервирайте на масата, пише jenata.blitz.bg.



Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Жалко, нямаме прасе.....!

Оценка:
-1 +5

ТакаТака
2 Отговор
Ама, има малка разлика между гърди и ребра.

Оценка:
-1 +6

Бонговец
3 Отговор
Аз обичам френски гърди по свински

Оценка:
-1 +2

Свинара
4 Отговор
Писала гърди рецептата за ребра на снимката котлети!!!!???

Коментиран от #5


Оценка:
-0 +4

Мисирка
5 Отговор

До коментар #4 от "Свинара":


Епа, джурналя!
Се требе да се пише нещо да се оправдае заплатата, я!

Оценка:
-3 +3

6
Този коментар е премахнат от модератор.
7
Този коментар е премахнат от модератор.
8
Този коментар е премахнат от модератор.
Не като тебе
9 Отговор

До коментар #7 от "Сексиста":


Коя наденица.....?!

Оценка:
-0 +1

Предник
10 Отговор
Розмарин с естрагон, каи чесно...

Оценка:
-0 +0

Предник
11 Отговор
Пробвайте тази уникална рецепта! Гарантирам ви джапанки! Пържени ребра... алелеле..... само на фурна, на слаб огън....

Коментиран от #12


Оценка:
-0 +2

ТОЧКАТА
12 Отговор

До коментар #11 от "Предник":


бе то като гледам,,тигана,, баш си е джендъртава и е била във фурна!!!!ама то Вени си е спец по друго...

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5