Необходими продукти:
800 гр. свински ребра
3-4 клонки естрагон
2 клонки розмарин
500 гр. домати
100 мл. зехтин
6 скилидки чесън
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете чесъна и го нарежете на едро. Измийте розмарина, подсушете и отстранете листата от клонките, Поставете чесъна, листата от розмарина, половин чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка смлян пипер в блендера. Пасирайте до получаването на еднородна смес. Добавете зехтин и пасирайте отново.
Измийте ребрата, поставете ги в подходящ съд и ги залейте с приготвената вече марината. Намажете ги много добре, покрийте ги и ги сложете да престоят в хладилника за една нощ.
Време е за същинската част от приготвянето на ястието! Измийте доматите и ги разрежете наполовина. Измийте естрагона и го изсушете.
Извадете месото от маринатата. Загрейте олио в голям тиган и запържете ребрата за около 5 минути на висока температура. Прехвърлете в друг съд, покрийте с лист фолио и оставете за 10 минути.
В тигана, в който сте пържили ребрата, добавете 2 супени лъжици от маринатата, с която е било залято месото, и запържете доматите за около 5 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време. След това прибавете сол и черен пипер. Добавете и клончетата естрагон, разбъркайте и гответе още 2 минути.
Върнете месото обратно в тигана, разбъркайте и оставете на огъня още 2 минутки. След това сложете в подходящи чинии и сервирайте на масата, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
16:07 29.01.2021
2 ТакаТака
16:12 29.01.2021
3 Бонговец
16:16 29.01.2021
4 Свинара
Коментиран от #5
16:32 29.01.2021
5 Мисирка
До коментар #4 от "Свинара":
Епа, джурналя!Се требе да се пише нещо да се оправдае заплатата, я!
16:48 29.01.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Не като тебе
До коментар #7 от "Сексиста":
Коя наденица.....?!18:52 29.01.2021
10 Предник
02:42 30.01.2021
11 Предник
Коментиран от #12
02:49 30.01.2021
12 ТОЧКАТА
До коментар #11 от "Предник":
бе то като гледам,,тигана,, баш си е джендъртава и е била във фурна!!!!ама то Вени си е спец по друго...14:23 01.02.2021