Отидете към основна версия

27 073 54

Скандал за стари чалга хитове разтърси поп фолка

  • скандал-
  • хитове-
  • песен-
  • пайнер-
  • ориент експрес-
  • чалга

Певицата Джена се оказа замесена в сериозните разправии

Потресаващ скандал разпали до крайност страстите в поп фолк средите, а в центъра на вниманието е поп фолк дивата Джена.

В края на миналата година изпълнителката възроди два от най-големите ретро чалга хитове "Слънчице мое" и "Очи зелени" в т.нар. mashup, което малко след това стана причина и за голяма разправия.

Изпълнението дори е записано на клип и се излъчва по всички канали на "Планета Пайнер", включително и в YouTube, където се радва на сериозна популярност и събира 1,5 милиона гледания за малко повече от месец. Като продуцент на компилацията е посочена Пайнер Медия.

Оказва се обаче, че Пайнер и Джена не притежават правата за хитовите песни, става ясно от бургазлията Петър Бинев, познат като DJ Chocolate. Той е и един от хората, които стоят зад въпросните два хита, донесли огромна популярност на група "Ориент експрес" в края на 90-те години на миналия век, пише flagman.bg.

Според информациите въпросните песни са регистрирани в Профон и Мюзик Аутор, но дори и това не спира Пайнер и Джена да запишат компилацията, без да искат разрешение от притежателя на авторските права. След като видял резултата, DJ Chocolate веднага се свързал с един от шефовете на Пайнер, както и със самата изпълнителка. Последвала изненадваща реакция.

"Говорих с мъжа на Джена и той ми каза, че са се почерпили с изпълнителя на песните Насти, който е вокалист на "Ориент Експрес". И той им бил дал правата, защото са семейни приятели. Насти обаче е само изпълнител, той не притежава правата на тези песни. Разговарях и с директора на студио "Пайнер" и той ми каза, че щял да измисли някакъв вариант да ни направят някакво предложение. Той обаче иска да оправим само текста, но те крадат цялостния продукт!

Когато отидеш на заведение и там има жива музика, винаги тези песни са в репертоара на оркестъра. Това е евъргрийн, нашият продукт, който ние сме направили хит, популярен в цялата държава", коментира DJ Chocolate и заплаши със съд.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 46 гласа.

Свързани новини