Отидете към основна версия

3 521 6

Рецепта за вечеря: Печена фритата с бекон и чедър

  • фритата-
  • бекон-
  • чедър-
  • яйца-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Лесна, бърза и вкусна вечеря

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

225 г бял хляб, нарязан на кубчета
675 г сирене чедър, настъргано
135 г шунка или бекон на кубчета
8 яйца
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
4 супени лъжици пресен лук, нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла тава за печене с мазнина. Поставете хлебни кубчета на дъното на тавата. Подредете върху кубчетата шунка или бекон. Поръсете с чедъра.

Повторете, докато продуктите свършат. В голяма купа разбийте яйцата, млякото, солта, лука. Залейте останалите продукти със сместа. Печете за 40 минути или докато яйцата се стегнат напълно, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини