Отидете към основна версия

8 703 15

Не хвърляйте утайката от кафето, ако искате да прогоните комарите

  • комари-
  • кафе-
  • утайка от каце-
  • прогонва

Самата процедура по прогонване на комарите не е никак сложна

Снимка: shutterstock

Утайката от кафе може да ви помогне да прогоните комарите? Сигурни сме, че малцина от вас са чували за този трик. Уверяваме ви, че той действа безотказно и ще останете истински доволни от действието на утайката от кафе.

Ако сте загрижени за околната среда и не ви се иска да употребявате репеленти с химически състав, за да се предпазите от насекомите, можете съвсем спокойно да се доверите на утайката, останала в чашата от сутрешното ви кафе.

Да не говорим, че тази съставка има и още куп полезни действия, като това да помага на растенията да растат, дарява ни с по-красива кожа и не на последно място – гони комарите.

Самата процедура по прогонване на комарите не е никак сложна и не е обвързана с много време. Единственото, което се изисква от вас, е да вземете утайката от кафето и да я изсипете върху чиния, която предварително сте покрили с алуминиево фолио.

Преместете чинията на сухо и прохладно място, така че продуктът да изсъхне напълно. След като се уверите, че този процес е протекъл правилно, можете да вземете утайката и да я разсипете върху равна повърхност, така че до нея да нямат достъп домашните любимци или пък децата.

Много е важно с помощта на кибритена клечка да обгорите утайката. Имайте предвид, че утайката гори сравнително бавно, а докато това се случва, комарите надушват миризмата и започват да бягат надалеч.

Опитайте и сме абсолютно сигурни, че ще останете безкрайно доволни от този натурален метод, който по никакъв начин не е обвързан с покупка на каквито ѝ да е било репеленти.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини