Отидете към основна версия

7 155 6

Рецепта за вечеря: Пълнени чушки с кайма и леща

  • пълнени чушки-
  • кайма-
  • леща-
  • какво да сготвя

Един по-различен вариант на любимото ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг чушки

500 грама кайма

магданоз

сух риган

140 грама варена леща

1 глава лук

2 моркова

зехтин

сух джинджифил

сух чесън

гъби

сол

Начин на приготвяне:

Измийте и изчистете чушките. Разрежете ги по дължина, намажете ги с олио и поръсете с риган. Печете във фурната за 5-7 минути при температура 190 градуса.

Сварете лещата. Нарежете лука, чушките, морковите, гъбите и запържете. Смесете всички съставки, добавете подправки.

Във вече запечените чушки сложете плънката, която сте объркали с каймата. Сложите ги отново във фурната, за да се запекат.

За финал може да поръсите чушките с магданоз.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини