Отидете към основна версия

4 154 8

Рецепта за вечеря: Пиле с лимон и бяло вино

  • пиле-
  • месо-
  • бяло вино-
  • лимон-
  • какво да сготвя

Свежо и ароматно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

800 г пилешки пържоли от бут
30 г каперси
300 мл пилешки бульон
300 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 лимон
5 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се бели и се смачква леко, лукът се наситнява, пише bonapeti.bg.

Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва от едната страна в зехтина. Обръща се и се добавят лукът и чесънът.

Щом пържолите и зеленчуците се запържат, се налива виното. Когато алкохолът се изпари, се прибавят бульонът, каперсите и стръковете мащерка.

Върху месото се подрежда нарязаният на шайби лимон.

Похлупва се и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини