Необходими продукти:
800 г пилешки пържоли от бут
30 г каперси
300 мл пилешки бульон
300 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 лимон
5 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чесънът се бели и се смачква леко, лукът се наситнява, пише bonapeti.bg.
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва от едната страна в зехтина. Обръща се и се добавят лукът и чесънът.
Щом пържолите и зеленчуците се запържат, се налива виното. Когато алкохолът се изпари, се прибавят бульонът, каперсите и стръковете мащерка.
Върху месото се подрежда нарязаният на шайби лимон.
Похлупва се и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 NikNay
Коментиран от #3
16:10 06.07.2021
2 Браво Браво
Коментиран от #6
16:15 06.07.2021
3 Да Да
До коментар #1 от "NikNay":
МОЖЕ И СМЕТАНА ЗАКВАСЕНА, ГЪСТАТА - 3-4 ЛЪЖИЦИ + МАЛКО СИНЬО-СИРЕНЕ, 150мл ВОДА . . . .16:17 06.07.2021
4 NikNay
Коментиран от #5
16:24 06.07.2021
5 Да Да
До коментар #4 от "NikNay":
Точно така ! Сметана са добавя точна кат са изпари алкохола от виното, бърка са 30 сек и са маха от огъня веднага !16:27 06.07.2021
6 :))
До коментар #2 от "Браво Браво":
"...Алфата и Омегата,първия и последния ,началото и края..."*****кое на кое пречи?17:11 06.07.2021
7 ХИ- ХИ
И следващото: хайде ще икономисаме от пилето и сметаната , може и бобена чорбица да направим , по е здравословно ...
11:44 07.07.2021
8 Ей туй
00:37 08.07.2021