Last news in Fakti

6 Юли, 2021 16:05 4 138 8

Рецепта за вечеря: Пиле с лимон и бяло вино

  • пиле-
  • месо-
  • бяло вино-
  • лимон-
  • какво да сготвя

Свежо и ароматно ястие

Рецепта за вечеря: Пиле с лимон и бяло вино - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

800 г пилешки пържоли от бут
30 г каперси
300 мл пилешки бульон
300 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 лимон
5 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се бели и се смачква леко, лукът се наситнява, пише bonapeti.bg.

Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва от едната страна в зехтина. Обръща се и се добавят лукът и чесънът.

Щом пържолите и зеленчуците се запържат, се налива виното. Когато алкохолът се изпари, се прибавят бульонът, каперсите и стръковете мащерка.

Върху месото се подрежда нарязаният на шайби лимон.

Похлупва се и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    5 0 Отговор
    Вместо бульон може да се използва сметана за готвене- става много по- вкусно и ароматно.

    Коментиран от #3

  • 2 Браво Браво

    1 1 Отговор
    БРАВО ВЕНЕЛИНА, ЗАРЕЖИ ПЕРВЕРЗИЯТА И СОДОМИЯ И СЕ ЗАНИМАВАЙ С ТУЙ ПОПРИЩЕ, МНОГО ПО-ПРИЯТНО И ПОЛЕЗНО . . . А И "ОТГОРЕ" ЩЕ Е ПО-БЛАГОСКЛОНЕН КЪМ ТЕБЕ !

    Коментиран от #6

  • 3 Да Да

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "NikNay":

    МОЖЕ И СМЕТАНА ЗАКВАСЕНА, ГЪСТАТА - 3-4 ЛЪЖИЦИ + МАЛКО СИНЬО-СИРЕНЕ, 150мл ВОДА . . . .
  • 4 NikNay

    4 0 Отговор
    И само да допълня със сметана ястието не трябва да се пече и е готово за 15 минути.

    Коментиран от #5

  • 5 Да Да

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    Точно така ! Сметана са добавя точна кат са изпари алкохола от виното, бърка са 30 сек и са маха от огъня веднага !
  • 6 :))

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Браво Браво":

    "...Алфата и Омегата,първия и последния ,началото и края..."*****кое на кое пречи?
  • 7 ХИ- ХИ

    0 0 Отговор
    Тя Баба ми все със сметана е готвила ...!
    И следващото: хайде ще икономисаме от пилето и сметаната , може и бобена чорбица да направим , по е здравословно ...
  • 8 Ей туй

    0 0 Отговор
    много ще го ям но да е люто