Отидете към основна версия

4 160 7

Рецепта на деня: Тортиля със зеленчуци

  • тортиля-
  • зеленчуци-
  • вегетарианско-
  • какво да сготвя

Здравословно предложение

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

1 глава лук

1/2 червена чушка

225 г картофи

4 големи яйца

1 с.л. нарязан магданоз

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган (с приблизителен диаметър 20 см) и сложете в него нарязания на полумесеци лук. Гответе на ниска температура под капак за около 5 минути, докато лукът омекне.

Нарежете чушката на кубчета, като отстраните семките и дръжката. Обелете картофите и ги нарежете на елипси. Добавете ги при лука и продължете да готвите на слаб огън, под капак за около 15-20 минути, докато картофите са напълно готови. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

В голяма купа разбийте яйцата. Към тях добавете сготвените зеленчуци и разбъркайте много добре.

Сипете 1 с.л. зехтин в същия тиган и пресипете сместа в него. Поръсете с нарязания магданоз. Щом тортилята се запече отдолу, поставете голяма чиния върху тигана и я обърнете в нея. Приплъзнете я отново в тигана и запечете тортилята и от другата страна за 3-4 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини