Отидете към основна версия

3 369 9

Рецепта за вечеря: Праскови на барбекю с бекон и синьо сирене

  • праскови-
  • бекон-
  • синьо сирене-
  • барбекю-
  • какво да сготвя-
  • предястие

Уникално лятно предястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 праскови

150 г бекон

50 г синьо сирене

стръка босилек

Начин на приготвяне:

Тази рецепта е част от "Хапка свежест" - телевизионната рубрика в сутрешния блок на БНТ1 "Денят започва", в която водеща е Сандра Алексиева. Вижте как се приготвя:

Прасковите се разполовяват на две и костилките им се отстраняват. Изпичат се на барбекю за няколко минути първо от отрязаната страна, а след това от облата. Веднага щом се обърнат, в сърцевината им се поставя парченце синьо сирене, за да се разтопи от топлината.

През това време на барбекюто се поставят и ивици бекон, като той се държи на огъня, докато стане хрупкав.

Прасковите се сервират топли и поръсени с бекон. Украсяват се с пресен босилек и по желание се поливат с капки течен мед.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини