Отидете към основна версия

9 005 17

Рецепта за вечеря: Панирани коремчета от акула

  • риба-
  • коремчета-
  • акула-
  • панирани-
  • какво да сготвя

Поднесете като мезе или предястие с любимо питие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г коремчета от акула

2-3 яйца

2-3 с.л. брашно

100 мл бира

черен пипер, сол

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Почиствате коремчетата от кожата и ги сварявате. След това ги натривате ги с черен пипер и сол и ги нарязвате на тънки ивички.

Разбивате жълтъците, като постепенно прибавяте брашното и бирата. Накрая съединявате с разбитите на сняг белтъци.

Потапяте коремчетата в така приготвената панировка и ги изпържвате в сгорещената мазнина.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини