Отидете към основна версия

10 409 10

Тъмната истина за наливната бира

  • наливна бира-
  • риск-
  • вреда

Съставът на тази напитка предполага създаването на благоприятна среда за растежа на опасни бактерии

Снимкa: Shutterstock

Консумацията на наливна бира крие определени рискове. Най-често срещаният е свързан с банално неспазване на условията за съхранение от недобросъвестни търговци. Ясно е, че консумацията на продукт с изтекъл срок може да доведе до неприятни, а понякога и опасни последици за здравето.

Освен това контейнерите, в които се съхранява наливната бира, трябва да бъдат правилно обработени. Съставът на тази напитка предполага създаването на благоприятна среда за растежа на опасни бактерии.

В нея се съдържат прости въглехидрати, които благоприятстват размножаването на микроорганизми. Ето защо при неспазването на санитарните стандарти от страна на недобросъвестни търговци, консумацията на наливна бира може да доведе до смущения в работата на органите на стомашно-чревния тракт, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 31 гласа.

Свързани новини