Отидете към основна версия

5 280 4

Рецепта на деня: Друсан кебап по самоковски

  • кебап-
  • свинско-
  • самоковски-
  • какво да сготвя

За да стане кебапът вкусен, наистина трябва да се друса

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

5 - 6 глави лук

500 гр. домати

2 люти чушки

червен пипер

100 мл червено вино

мас

чубрица

сол

Начин на приготвяне:

Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на дребно червени домати. Похлупват се и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с двете ръце.

Добавят се виното, нарязаните лютиви чушки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. След 2-3 минути кебапът е готов за поднасяне, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.

Свързани новини