Отидете към основна версия

12 424 34

Стероиди и COVID-19 погубили Ангел

  • ангел-
  • поп фолк певец-
  • стероиди-
  • covid-19-
  • инфаркт на миокарда-
  • смърт

Заради случилото се дори прокуратурата се самосезира и започна разследване

Трагичната смърт на поп фолк певеца Ангел разтърси цялата страна. Заради случилото се дори прокуратурата се самосезира и започна разследване за внезапната загуба на звездата.

36-годишният изпълнител почина на 26 септември след прекаран COVID-19. Всички говорят за неговия здравословен начин на живот приживе. Но се оказва, че Ангел преди време е приемал стероиди за бърз ефект, които влошават здравето му до такава степен, че е бил в прединфарктно състояние с трайни поражения на миокарда, пише сайтът Флагман.бг.

Редица проучвания на медицински специалисти от целия свят доказват от началото на пандемията, че приемът на стероиди е пряко обвързан с васкулитните усложнения, причинени от COVID-19. Медиците безспорно установяват, че при спортисти, ползващи добавки, по-често се наблюдава хаотичното и прекомерно отпускане на определен вид интерлевкини, които на свой ред предизвикват т.нар. цитокинова буря. При нея съотношенията между левкоцити, неутрофили и лимфоцити се разместват животозастрашаващо и може да се стигне и до състояние, подобно на сепсис. Подобни са ефектите и върху миокарда.

Последно "сбогом" с Ангел си вземаме на 5 октомври в Централни софийски гробища от 13 часа. Погребението е отложено с повече от седмица, тъй като в момента върви разследване по обстоятелствата за неговата смърт.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.

Свързани новини