Отидете към основна версия

9 700 6

Рецепта на деня: Гриловани зеленчуци със специален сос

  • грил-
  • зеленчуци-
  • сос-
  • какво да сготвя

Подходящи и като основно ястие, и като гарнитура към месо или риба

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

Зеленчуци (патладжани, тиквички, чушки, моркови, червен лук, карфиол, гъби, лимони)

250 гр. кисело мляко

сока на ½ лимон

100 гр. мед

пресни билки (кориандър, магданоз, босилек сол и черен пипер)

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се измиват и нарязват на тънки филийки. Малките моркови могат да се оставят и цели. Поръсват се със зехтин, сол и черен пипер и се пекат на грил или на грил тиган.

В голяма купа се смесват всички съставки за соса, разбърква се много добре, докато се получи гладка, хомогенна текстура. Подправя се със сол, черен пипер и нарязаните пресни билки и се прехвърля в купа за сервиране. Върху голяма чиния или дъска се подреждат зеленчуци, поръсват се със зехтин и пресни билки, между тях се слага купата със соса и се сервира, пише woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини