Отидете към основна версия

5 290 4

Рецепта на деня: Есенен сладкиш с тиква и круши

  • сладкиш-
  • десерт-
  • круши-
  • тиква-
  • какво да сготвя

Идеалният сезонен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 яйца

1 ч.ч. захар

150 мл прясно мляко

3 с.л. олио

1 пакетче ванилия

1 ч.ч. настъргана тиква

3 круши

2 ч.ч. брашно

2 с.л. какао

1 пакетче бакпулвер

пудра захар - за поръсване

2 с.л. смлени орехи

Начин на приготване:

Тиквата се обелва и рендосва на едро ренде. Крушите се обелват и нарязват на парченца.

В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта и ванилията. Добавят се олио и прясно мляко, настърганата тиква и се разбърква.

Накрая се пресява брашното с бакпулвера и отново се разбърква на гъста смес. Отделя се половината смес, добавя се какаото.

В тавичка с 24 см диаметър върху хартия сипвате половината бяла смес от тестото за кекс.

С лъжица разпределяте от сместа с какаото, отгоре се набождат парченца круши. Заливате с останалата бяла смес, парчета круши и от сместа с какао се оформя като решетка. С върха на ножа се минава на зиг-заг, за да се получи шарка.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути. Пробвате с клечка, която трябва да излезе от сладкиша суха.

Изваждате сладкиша да се охлади върху решетка и поръсвате с пудра захар, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини