Отидете към основна версия

4 727 5

Рецепта на деня: Сандвич "Крок Мосю"

  • сандвич-
  • крок мосю-
  • закуска-
  • френска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусен сандвич с френски произход

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

8 филии хляб
500 мл прясно мляко, затоплено
40 г сирене „Грана падано”
1 щипка индийско орехче
400 г сирене „Гауда”
400 г пражка шунка на слайсове
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
3 с. л. дижонска горчица

Начин на приготвяне:

Филийките се поставят в тава и се пекат до златисто в загрята на 240 градуса фурна на грил програма.

Маслото се загрява и в него се запържва брашното до златисто. Налива се затопленото мляко и се бърка енергично, докато се получи гладък гъст бешамел.

Оттегля се от огъня и се подправя със сол, пипер и индийско орехче и настъргано сирене „Грана падано”. Разбърква се.

Препеченият хляб се маже тънко с горчицата. Две по две филийките се слепват като между тях се разпределя шунката и нарязаното на тънко сирене „Гауда“ (малко от него се отделя за запичане).

Сандвичите се заливат с бешамела и се покриват със заделеното и настъргано сирене. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.

Изваждат се от фурната, разрязват се надве и се поднасят веднага, пише bonapeti.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини