Необходими продукти:
круши - 6 броя
червено вино - 750 мл
канела - 1 пръчка
карамфил - 1/2 ч.л.
анасон - 2 звездички
захар - 150 грама
1 ванилия.
Начин на приготвяне:
Обелете крушите, като оставите дръжките.
Отрежете малко от дъното на крушите, за да стоят изправени.
В средна тенджера сипете виното, канелата, карамфила, анасона и захарта.
Сложете крушите в тенджерата. Сложете на котлона, докато не започне да кипи, след което намалете огъня и оставете да си ври 30-35 минути, като на всеки 5 минути обръщате крушите, за да станат еднакви на цвят, равномерно, пише gotvach.bg.
Варете, докато пошираните круши не се сготвят, но да не станат прекалено меки.
Охладете на стайна температура. Сложете под капак и в хладилника за поне 2 часа.
Полейте всяка круша с няколко лъжици от сиропа и сервирайте.