Отидете към основна версия

5 268 12

Най-младите милиардери за 2021-ва (СНИМКИ)

  • милиардери-
  • форбс-
  • най-младите-
  • криптовалути

Някои дебютират в класацията на "Форбс" благодарение на търговия с криптовалути

Престижното списание за бизнес „Форбс” представи списък на най-младите милиардери за 2021 г. , пише НОВА. Манията по търговията с криптовалути и с акции, свързани с популярните миймове, които нашумяха покрай пандемията, помогна на някои милениали да дебютират в престижната класация. Сред тях е и най-богатият човек в света под 30 години, който се нарежда след Марк Зукърбърг. Вижте кои са тези млади богаташи.

29-годишният Сам Банкман-Фрид е основател и главен изпълнителен директор на FTX, борса за криптовалута. Според „Форбс” нетното му богатство се равнява на 22,5 милиарда долара.

Евън Шпигел е американски бизнесмен, съосновател и главен изпълнителен директор на американската компания за социални медии Snap Inc. Шпигел беше най-младият милиардер в света през 2015 година, а днес притежава 13.8 милиарда долара.

Боби Мърфи е съосновател на Snap Inc. и главен технологичен директор в компанията. Компанията реализира рекордните приходи от 982 милиона долара през второто тримесечие на тази година. А състоянието на Мърфи възлиза на 15.2 милиарда долара.

Фред Ерсам е американски бизнес директор и инвеститор, който е съосновател и управляващ партньор на инвестиционната компания за криптовалута Paradigm. Той е и съосновател на борсата за криптовалута Coinbase. Нетното му богатство възлиза на 3,5 милиарда долара според „Форбс”.

Лукас Уолтън е американски наследник милиардер. Той е внук на Сам Уолтън, основателят на Walmart. Нетните му активи, според „Форбс”, са 17,2 милиарда долара.

Байджу Прафулкумар Бат е американски милиардер предприемач от индийски произход. Нетното му богатство възлиза на 2.9 милиарда долара.Бат е съосновател, заедно с българина Владимир Тенев, на американската компания за финансови услуги Robinhood.

Марк Зукърбърг е главен изпълнителен директор Facebook.Нетното му богатство според "Форбс" е 134.5 милиарда долара.

Дъстин Москович е съосновател на компания Asana. Голяма част от нетното му богатство обаче е свързано с Facebook.Според "Форбс" 37-годишният Москович притежава 24.1 милиарда долара.

Брайън Армстронг е главен изпълнителен директор на платформата за криптовалута Coinbase. След директното вписване на компанията през април 2021 г., пазарната ѝ капитализация нарасна до 85 милиарда долара, а личната нетна стойност на Армстронг надхвърли 10 милиарда долара.

Нейтън Блечарчик е съосновател и главен стратегически директор на Airbnb.Според „Форбс” богатството му възлиза на 10 милиарда долара.

Ар Джей Скаринг е инженер и основател на компанията за електрически превозни средства Rivian.Според изданието нетното му богатство е 3.4 милиарда долара.

Линдси Снайдър е собственик и наследница на компанията за бургер In-N-Out Burger.Снайдър е и единствената жена в класацията с 4.2 милиарда долара.

Бен Силберман е интернет предприемач, съосновател и главен изпълнителен директор на Pinterest.Силберман е един от новобогаташите в класацията, като той притежава 3.3 милиарда долара.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини