Отидете към основна версия

6 100 17

Рецепционистка посочи най-наглите навици на гостите в хотела (ВИДЕО)

  • рецепция-
  • рецепционистка-
  • администратор-
  • хотел-
  • гости-
  • нагли

Администратор в хотел разказа за наглите начини, по които гостите на хотела се опитват да мамят персонала

Снимка: Shutterstock

Млада американка, която работи на рецепцията в хотел, назова най-досадните навици на гостите на хотела. Жената с никнейм @sammiekahkola записва поредица от видеа в TikTok, в които разказа за работата си като администратор и как се справя с трудни клиенти.

Записите ѝ, които събират по стотици хиляди гледания, привлякоха вниманието на The Sun, пише pochivka.blitz.bg.

Едно от нещата, от които Сами Какола се възмущава, са честите искания на гостите да бъдат настанени в по-луксозна стая безплатно. Според нея гостите винаги очакват, че просто могат сменят резервираната стая с по-добра и казват: „Щом стаята е свободна, защо не можете просто да ме сложите там, и без това няма да се използва от друг гост”.

@sammiekahkola

u didn’t know that’s how it works. Shoot, who wants the penthouse?? ##HotelTikTok ##FrontDesk ##FYP

♬ original sound - Sammie Kahkola

Много онлайн потребители подкрепиха рецепционистката и назоваха това поведение на гостите като арогантност: „Хора, бизнесът не работи така“, „Каква наглост“, „Нека да направим сравнение, да кажем, че клиент е поръчал бургер, но е очаквал пържола, защото ресторантът разполага така или иначе с такава."

Кахкола каза още, че някои гости не искат да плащат за това, че са напуснали късно хотела и се опитват да измамят служителите. Такива гости "напускат", слизат на рецепцията, заплащат престоя си, но след това се връщат в стаята си, мислейки, че по този начин са измамили системата и ще избегнат допълнителни такси.

@sammiekahkola

When a guest checks out, but still occupies the room ##FrontDesk ##Fyp ##HotelTikTok

♬ original sound - Sammie Kahkola

Кахкола отбеляза също, че малка част от гостите са сигурни, че настаняването в хотела ще бъде безплатно, ако избегнат процедурата за напускане и просто не минат през рецепцията, когато си тръгнат.

Момичето разказа как един клиент на хотела, в който работи, се обадил и се оплакал, че на кредитната му карта е начислена такса за престой в стаята, в която е отседнал няколко дни по-рано. Той заявил, че не е отишъл на рецепцията, за да напусне "официално" и поради това хотелът няма право да тегли средства от картата му.

@sammiekahkola

When a guest thinks that they won’t get charged for anything because they didn’t “check out” ##HotelTikTok ##FrontDesk ##fyp

♬ original sound - Sammie Kahkola

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини