Отидете към основна версия

4 139 10

Проговориха фенове, оцелели след фаталния концерт на Травис Скот (ВИДЕО 18+)

  • травис скот-
  • фестивал-
  • фатално-
  • загинали-
  • концерт-
  • astroworld

Осем души намериха смъртта си сред тълпата на концерта, а десетки други са ранени

Снимка: БГНЕС/ EPA

Присъствали на смъртоносния фестивал AstroWorld в Хюстън, Тексас твърдят, че Травис Скот добре е виждал, че на терена е пристигнала линейка и от публиката са вадени пострадали хора и тела. Въпреки масовата паника и молбите на публиката това да спре, рапърът не е спрял събитието и е продължил да пее без да обръща внимание на случващото се, пише Дарик.

В социалните мрежи продължават да се разпространяват десетки видеа, чрез които хората се опитват да докажат, че певецът е проявил наказателна небрежност и не е имал съчувствие към своите фенове. Срещу Скот вече има повече от дузина заведени дела от пострадали. Рапърът е обвинен, че като организатор на музикалния фестивал не е предприел достатъчно мерки за охрана и предпазване на публиката. На мястото не е имало достатъчно охрана, а медицинския персонал не е бил обучен за оказване на първа помощ. Очаква се подобни искове тепърва да завалят от други пострадали и близки на жертвите, които са на възраст между 14 и 27 години.

"Когато Травис започна да пее, адът се изсипа върху нас. На стадиона имаше 50 хиляди души, голяма част от тях започнаха да се бутат напред в опит да доближат максимално сцената. Така се получи компресия между телата, игла не можеше да падне. Почти нямаше въздух", разказа пред CNN млад мъж, присъствал на ужаса.

"Усещах непрестанен натиск върху гърдите си отпред, както и непрестанен натиск върху гърба си отзад. А, от страни просто бях смачкан", спомня си 23-годишният фен.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини