Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 12:59 4 110 10

Проговориха фенове, оцелели след фаталния концерт на Травис Скот (ВИДЕО 18+)

  • травис скот-
  • фестивал-
  • фатално-
  • загинали-
  • концерт-
  • astroworld

Осем души намериха смъртта си сред тълпата на концерта, а десетки други са ранени

Проговориха фенове, оцелели след фаталния концерт на Травис Скот (ВИДЕО 18+) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Присъствали на смъртоносния фестивал AstroWorld в Хюстън, Тексас твърдят, че Травис Скот добре е виждал, че на терена е пристигнала линейка и от публиката са вадени пострадали хора и тела. Въпреки масовата паника и молбите на публиката това да спре, рапърът не е спрял събитието и е продължил да пее без да обръща внимание на случващото се, пише Дарик.

В социалните мрежи продължават да се разпространяват десетки видеа, чрез които хората се опитват да докажат, че певецът е проявил наказателна небрежност и не е имал съчувствие към своите фенове. Срещу Скот вече има повече от дузина заведени дела от пострадали. Рапърът е обвинен, че като организатор на музикалния фестивал не е предприел достатъчно мерки за охрана и предпазване на публиката. На мястото не е имало достатъчно охрана, а медицинския персонал не е бил обучен за оказване на първа помощ. Очаква се подобни искове тепърва да завалят от други пострадали и близки на жертвите, които са на възраст между 14 и 27 години.

"Когато Травис започна да пее, адът се изсипа върху нас. На стадиона имаше 50 хиляди души, голяма част от тях започнаха да се бутат напред в опит да доближат максимално сцената. Така се получи компресия между телата, игла не можеше да падне. Почти нямаше въздух", разказа пред CNN млад мъж, присъствал на ужаса.

"Усещах непрестанен натиск върху гърдите си отпред, както и непрестанен натиск върху гърба си отзад. А, от страни просто бях смачкан", спомня си 23-годишният фен.


8 младежи загинаха в петък вечерта стъпкани по време на фестивала AstroWorld, в рамките на който пя и Травис Скот. Над 20 души бяха откарани в болница, а поне 300 души са потърсили медицинска помощ, твърдят разследващите. Рапърът обеща да покрие всички разходи за погребенията за загиналите фенове, също така той започна партньорство с организация, предлагаща психологическа помощ на пострадалите и травмираните от фаталния фестивал.

На концерта са присъствали и половинката на рапъра - Кайли Дженър, която е в напреднала бременност и 3-годишната им дъщеричка Сторми.

Заедно с тях е била и по-голямата сестра на Кайли - Кендал Дженър, която е най-високо платеният модел в света. В свое изявление Кайли заяви, че заедно с Травис са "разбити и скърбят за случилото се". По думите ѝ нито тя, нито певецът са имали представа какво се е случило. "Разбрахме след края на концерта, когато новината се разпространи", написа Кайли в профила си в Инстаграм. Няма данни тя или дъщеря ѝ да са пострадали.

Фенове обаче посочиха, че това не е вярно, тъй като на едно от видеата от ужасяващото събитие, пуснато в Инстаграм от самата Кайли, се виждат линейките и парамедиците в публиката. На други видеа се вижда как хора от публиката крещят към Травис да спре концерта, докато парамедици оказват първа помощ на пострадали, но той просто се обръща с гръб към тях.


В едно от споделените видеа се вижда как момиче и момче успяват да се покатерят върху практикабъл, на който е разположена една от камерите, снимащи събитието. Те крещят, че долу умират хора и концерта трябва да бъде спрян.

Междувременно се появиха и критики към популярния изпълнител, че от години подбужда агресивно поведение по време на концертите си, поощрявайки тълпата да се бута по време на музикалните му изпълнения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу Мерките

    41 2 Отговор
    Американски цигани

    Коментиран от #2

  • 2 Джим Кроу

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Долу Мерките":

    Нищо общо със циганите. Едните са от Южната част на Сахара, другите от Индия. Приликата е, че трябва и двата подвида да бъдат събрани на едно място и обилно наръсени с напамче

    Коментиран от #9

  • 3 НОВСВЕТОВЕНРЕД

    10 3 Отговор
    САТАНИСТ !
  • 4 Накамура

    15 2 Отговор
    Краварски истории . Това е техния "Златен Орфей".
  • 5 Алфа Вълкът

    13 3 Отговор
    И кво пее толкова много тоя глупак? Къв е тоя, чувал съм го като име, ама една негова песен не зная!
  • 6 Перник

    18 1 Отговор
    Бил е яко друсан и не му е пукало.
  • 7 Татко Барба

    2 6 Отговор
    Да не би да трябва да спре да пее и да оказва първа помощ. Никой не е виновен, че има паникьори, които не знаят къде се намират.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 2349

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Джим Кроу":

    Maкяти да наръся.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.