Отидете към основна версия

1 996 0

Рецепта на деня: Рибни кюфтенца

  • кюфтенца-
  • риба-
  • мерлуза-
  • хек-
  • какво да сготвя

Вижте как да ги приготвите

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

700 грама филе от мерлуза (хек)

1 яйце

3 - 4 с.л. картофено пюре на прах

1/2 глава лук

1 к.л. черен пипер

сол - на вкус

олио

брашно - за овалване

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете рибата. Лука нарежете на ситно и го запържете до кристален цвят. Всички продукти без брашното сложете в кухненски робот и смелете. Приберете купата със сместа в хладилник за един час.

Извадете и оформете малки кръгли кюфтенца. Ако сместа е много суха, може да добавите 1-2 с.л. прясно мляко, пише flagman.bg. Оваляйте рибните кюфтенца в брашно и ги изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини