Отидете към основна версия

10 401 21

Защо корейките винаги изглеждат като на 20

  • корейки-
  • грижа за кожата-
  • лице

Всяка вечер корейките изпълняват многоетапна система за почистване и овлажняване на кожата

Снимка: Shutterstock

Най-вероятно четете това, защото безупречната кожа на корейките ви радва, от една страна, и озадачава, от друга. Защо корейските жени изглеждат толкова млади? Как да направим така, че кожата на лицето да блести с красота и здраве, като тяхната?

Тайната е проста – корейците смятат грижата за красотата на лицето си за печеливша инвестиция, както от финансова гледна точка, така и от гледна точка на време. Всяка вечер корейките изпълняват многоетапна система за почистване и овлажняване на кожата, която вече е придобила мащаба на нивото на националната култура и се е превърнала в своеобразен ритуал, пише actualno.com. Корейците са изключително стриктни по отношение на грижата за лицето. По някаква причина мнозина все още предполагат, че резултатът от невероятно красивата кожа на корейските жени е генетиката.

Самите корейци разработват система за грижа за лицето от десетилетия. Според експертите, всеки от етапите на системата е абсолютно незаменим по пътя към красива и здрава кожа. Освен това, е важна последователността на приложението. Много от продуктите, които се използват в корейската многоетапна грижа, все още не са ни познати. Например, есенция и емулсия. Но определено си струва да опитате да ги използвате, препоръчват експертите.

Освен това, корейската грижа за кожата на лицето е разделена за сутринта и вечерта.

Корейска грижа за кожата на лицето сутрин:

Почистване: На този етап обикновено се използват различни пяни, гелове, те могат да бъдат както класически, така и избрани за решаване на определени проблеми, например почистване на черни точки.

Тонизиране: Правилото е „три секунди“. Това означава, че след измиване, в рамките на 3 секунди, кожата започва да губи влага, а загубата на 50% от влагата настъпва в рамките на 30 секунди. Ето защо е необходимо да нанесете тоника възможно най-бързо.

Подготовка за овлажняване: Освен това се използват есенции и серуми - това е централната връзка, която подготвя кожата за по-нататъшно прилагане на средства. Обикновено продуктът съдържа полезни за кожата минерали, растителни екстракти, витамини и прониква дълбоко в слоевете на кожата.

Използването на есенция или серум значително подобрява по-нататъшното възприемане на продуктите, които се прилагат в следващите етапи върху кожата.

Овлажняващ: Може да се използва гел/крем/емулсия за лице, както и околоочен крем. Целта е една – да се задържи влагата.

Специални грижи: На този етап се използват средства, които трябва да се прилагат точково. Обикновено това са продукти за акне, праймери и т.н. Tе Често имат лечебен ефект.

Защита: Едва сега нанасяме UV защитен крем. Такъв крем се използва като защита срещу старчески петна и фотостареене. Това е последният етап от сутрешната грижа, споделят експертите.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.

Свързани новини