Отидете към основна версия

3 167 12

Уди Алън: Има много по-лоши неща в живота от смъртта...

  • уди алън-
  • рожден ден-
  • 86 години-
  • режисьор

На 1 декември Уди Алън навърши 86 години

Снимка: Shutterstock

На 1 декември Уди Алън навърши 86 години. Романтичният циник се изявява като режисьор, актьор, сценарист и писател - с уникално чувство за хумор. Роден е през 1935 г. като Алън Стюарт Конигсберг в Бронкс, Ню Йорк. Израства в Бруклин в семейство на бижутер и счетоводителка. Бабите и дядовците му са еврейски имигранти от Русия и Австро-Унгария.

Уди Алън е режисирал близо 50 филма, като на почти всички е автор и на сценариите, а е участвал в около 40. Той е известен с това, че се вдъхновява от конкретни актриси в работата си и прави ред филми с тях в главните роли. Негови музи са били Даян Кийтън, Миа Фароу (имал е връзка и с двете) и Скарлет Йохансон. Бил е номиниран и е печелил 136 награди.

Ето някои от споделените му мисли за живота...:

"Двата най-големи мита за мен са, че аз съм интелектуалец, защото нося очила и че съм творец, защото филмите ми губят пари. Това преобладаваше през годините". "Не се страхувам да умра, просто не искам да бъда там, когато се случва." "Всъщност, аз съм нискокултурна личност. Предпочитам да гледам бейзбол с бира и малки кюфтенца." "Има много по-лоши неща в живота от смъртта. Прекарвали ли сте някоя вечер със застрахователен агент?" "Парите са по-добри от бедността, само по финансови причини". "По някаква причина аз съм по-оценен във Франция, отколкото у дома. Вероятно, субтитирите са невероятно добри." "Влез в армията, виж света, срещни интересни хора - и ги убий". "За вас - аз съм атеист, за Господ - съм Честната опозиция". "Моето единствено съжаление в живота е, че не съм някой друг". "Изкарах курс по високоскоростно четене и прочетох "Война и мир" за 20 минути, отнася се за Русия". "Моят мозък: това е вторият ми любим орган". "Истина е, че имам много опасения. Страхувам се от тъмното и съм подозрителен към светлината". "Това, да бъда известен, не ми помогна много. Преди много години Уорън Бийти веднъж ми каза, че да бъдеш звезда е като да си в публичен дом с кредитна карта. Не го усетих така. За мен беше като в публичен дом с кредитна карта, но с изтекъл срок."

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини