Отидете към основна версия

9 319 14

Странните навици на хората от най-щастливата страна на света

  • финландия-
  • щастие-
  • радост-
  • трикове-
  • навици

Финландците имат своите начини да живеят живота лесно и щастливо

Снимка: Shutterstock

Финландия е уникална северноевропейска държава, която има свои тайни, за които знаят само хората, които са я посещавали или са живели там, пише pochivka.blitz.bg. След малко проучване, ето няколко интересни навика на жителите на страната, която се смята за една от най-щастливите в света.

Колко печелят

Не е учтиво да питате хората колко печелят, но можете да получите такава информация от данъчната служба. Това е малко иронично. Счита се за грубо да попитате свой познат във Финландия колко печели. Но от друга страна можете свободно да се обадите в данъчната служба и да поискате информация за доходите на всяко лице, което ви дойде на ум в този момент.

Големи контейнери за храна

В тази държава всеки възрастен сам решава колко иска да яде в даден момент. Обикновено има големи контейнери, от които вземате храна. Между другото, напълно е прието да приемате толкова порции, колкото искате. Но бъдете внимателни: трябва да се опитате да прецените колко можете да ядете, защото не се приема добре да оставяте храна в чинията си. Финландците вярват, че хората, които правят това, не са достатъчно загрижени за околната среда.

Какво е Никси?

Финландците са може би най-големите фенове на различни трикове, които спестяват пари и време. Дори има дума на финландски - niksi, което означава такива малки, но полезни трикове в живота.

Те са големи любители на млякото

Финландия определено не е страна за хора с непоносимост към лактоза. Представете си, обикновеният финландец пие до 130 литра мляко годишно. Също така, с обяда е съвсем нормално да пиете не чаша вода, безалкохолна напитка или бира, а чаша мляко!

Финландците не се срамуват от телата си

Ако попаднете във финландска фитнес зала или басейн, не се изненадвайте, ако душовете не са оградени. Напълно нормално е да се къпете рамо до рамо с непознат.

Те не използват гъби за миене на съдове

Друг навик на финландците е свързан с миенето на съдове. За разлика от останалия свят, те не използват класическа гъба за чинии. Предпочитат триъгълни четки.

Как да загрявате автомобили

Вместо да загряват колите си за 10, 20 минути, във Финландия почти всяко място за паркиране има изход, където можете да включите колата си, за да се загрее по-бързо.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 36 гласа.

Свързани новини