6 Декември, 2021 20:55 9 291 14

Странните навици на хората от най-щастливата страна на света

  • финландия-
  • щастие-
  • радост-
  • трикове-
  • навици

Финландците имат своите начини да живеят живота лесно и щастливо

Странните навици на хората от най-щастливата страна на света - 1
Снимка: Shutterstock

Финландия е уникална северноевропейска държава, която има свои тайни, за които знаят само хората, които са я посещавали или са живели там, пише pochivka.blitz.bg. След малко проучване, ето няколко интересни навика на жителите на страната, която се смята за една от най-щастливите в света.

Колко печелят

Не е учтиво да питате хората колко печелят, но можете да получите такава информация от данъчната служба. Това е малко иронично. Счита се за грубо да попитате свой познат във Финландия колко печели. Но от друга страна можете свободно да се обадите в данъчната служба и да поискате информация за доходите на всяко лице, което ви дойде на ум в този момент.

Големи контейнери за храна

В тази държава всеки възрастен сам решава колко иска да яде в даден момент. Обикновено има големи контейнери, от които вземате храна. Между другото, напълно е прието да приемате толкова порции, колкото искате. Но бъдете внимателни: трябва да се опитате да прецените колко можете да ядете, защото не се приема добре да оставяте храна в чинията си. Финландците вярват, че хората, които правят това, не са достатъчно загрижени за околната среда.

Какво е Никси?

Финландците са може би най-големите фенове на различни трикове, които спестяват пари и време. Дори има дума на финландски - niksi, което означава такива малки, но полезни трикове в живота.

Те са големи любители на млякото

Финландия определено не е страна за хора с непоносимост към лактоза. Представете си, обикновеният финландец пие до 130 литра мляко годишно. Също така, с обяда е съвсем нормално да пиете не чаша вода, безалкохолна напитка или бира, а чаша мляко!

Финландците не се срамуват от телата си

Ако попаднете във финландска фитнес зала или басейн, не се изненадвайте, ако душовете не са оградени. Напълно нормално е да се къпете рамо до рамо с непознат.

Те не използват гъби за миене на съдове

Друг навик на финландците е свързан с миенето на съдове. За разлика от останалия свят, те не използват класическа гъба за чинии. Предпочитат триъгълни четки.

Как да загрявате автомобили

Вместо да загряват колите си за 10, 20 минути, във Финландия почти всяко място за паркиране има изход, където можете да включите колата си, за да се загрее по-бързо.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    34 4 Отговор
    Какви са тия "големи контейнери за храна". Вика му се бюфет, дето се редят социално слабите финландци и камиларите. За 10 евро ядещ половин ден, каквото ти е наготвил някой турчин.
  • 3 Раданч Татлъту

    15 11 Отговор
    Тея лъчезарни темеруди лифса най-щастливата страна?🙉🤡🥳👍
  • 4 кими райконен

    13 1 Отговор
    Който не ме знае как пия, не може да разбере.
  • 5 Госあ

    25 5 Отговор
    Само капиталистическото простолюдие не живее щастливо ! Иска още и още, да погълне целия свят, ама не може. Затова дори на почивка е намусено и прави скандали на обслужващия персонал. Щастието му е една поза, като целия му незначителен животец
  • 6 Тоалетна хартия

    24 7 Отговор
    Най-депресираните пияници на света. Финландия!!!! Държавата ги пази от самите тях. Във Финландия са най-строгите закони за алкохол. По статистика, са алкохолиците на света. Самоубийци и психясали индивиди. Даже, надминават Русия ...,.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Лапландец

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Тоалетна хартия":

    Стига, бе! А шведите на кое място са тогава?! Скандинавците в исторически план си имат афинитет към алкохола и подвизите ама да отнемаш старанието на останалите скандинавци и да даваш всичко на финландците - е, не съм съгласен!

    Коментиран от #9

  • 8 Госあ

    6 14 Отговор

    До коментар #6 от "Тоалетна хартия":

    Каза скъсания и опростачен до край Ганьо 🤣
  • 9 Госあ

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Лапландец":

    Едни пият за да се напият, други за да забравят мизерията. Скандинавците са от първите. Другите няма да коментирам.
  • 10 Ханс

    3 3 Отговор
    Боже колко невероятни неща не мога да повярвам
  • 11 asd

    5 0 Отговор
    Абсолютни и пълни глупости! Авторката просто........................................................ е ......


    Само за последния пример - в картера на автомобилите, които се произвеждат за скандинавието има реотан, който е на 220-230V (АС) и на повечето места за паркиране има контакти - преди да запалиш, включваш в контакта и ти загрява маслото в картера. Другите екстри за включване на колата в определен час (10 мин преди да излезеш от работа) също са полезни.
  • 12 asd

    9 2 Отговор
    И във Финландия няма ФИОРДИ!!!!! Каквито сте сложили на снимката! Да живее неграмотността!!!!!!!!!!!
  • 13 Тръба

    3 0 Отговор
    Най-щастливи във Финландия са водопроводчиците.
  • 14 Минувач

    3 0 Отговор
    Тоя дето е качил тази картинка с лодка очевидно във Финландия не е бил. Там няма никъде такава гледка. Бърка я очевидно с Норвегия!