Отидете към основна версия

31 086 15

4 храни, които никога да не купувате от магазина

  • хранене-
  • храна-
  • продукти-
  • магазини

Стойте далеч от тези продукти, защото освен, че не са полезни, те могат да се окажат много вредни

Снимка: Shutterstock

Съществуват куп храни, които ние погрешно смятаме за полезни, а те изобщо не са. Понякога дори и най-безобидните продукти, които си купуваме всеки ден, могат да се окажат вредни за здравето ни. Важно е да осъзнаваме какво наистина си купуваме, когато отидем в магазина, пише вестник Ретро.

Ето 4 храни, от които трябва да стоите далеч в магазина:

Рулца от раци

Рулцата от раци са популярна и евтина добавка към много видове салати, но в тези рулца има всичко друго, но не и месо от раци. Те съдържат намачкано филе от бяла риба, което понякога се замества с глутен, нишесте или белтъци. Също така в тях има голямо количество захар, овкусители и оцветители. Вредни са не само заради всички изкуствени добавки в тях, а и защото крият опасност от хранително натравяне.

Грозде

Гроздето е храна, която има изключително кратък срок на годност. То трябва да бъде консумирано веднага, след като е набрано, но това няма как да се случи, ако го купуваме от супермаркета. В магазините подобряват вида на гроздето с различни химически продукти. Ето защо трябва да знаете, че ако си купите грозде и то стои в идеален вид с дни, то със сигурност е преминало през сериозна обработка с химикали.

Риба в пластмасови кутии

Срокът на годност на тази риба е изключително кратък. Ето защо рибите в пластмасови кутии стоят в голямо количество зехтин или някакво друго олио, което ги държи годни. Ако рибата е оставена в саламура, то има голям шанс към нея да е добавен и хексаметилентетрамин. Това химично вещество е забранено в много страни.

Червен боб

Ястията с червен боб имат както множество ползи, така и вреди. Червеният боб може да ни навреди, ако не е приготвен правилно. Ако не варите боба достатъчно дълго, той може да стане отровен, защото в него се съдържат много естествени токсини. Хубаво е преди варене бобът да се накисне във вода за няколко часа и след това да се вари.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 87 гласа.

Свързани новини