Отидете към основна версия

6 120 5

Рецепта на деня: Домашна пастърма

  • пастърма-
  • мезе-
  • домашна-
  • какво да сготвя-
  • свинско-
  • контрафиле

Любимо мезе

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинско контрафиле - 3700 г червен пипер - 370 г черен пипер - 70 г сминдух - 370 г пушен червен пипер - 175 г чубрица - 370 г морска сол - 3700 г вода

Начин на приготвяне:

Свинското контрафиле се измива много добре. Почиства се от жилите.

В дълбока тава се изсипва морската сол. Прибавя се водата и разбърква много добре. Във водата се потапя месото, като месото трябва да е покрито с вода. Оставя се да престои 8 ч.

След това месото се изважда от солта и се измива много добре. Слага се в дълбок съд и се залива със студена вода, така че да е покрито с вода. Оставя се да престои 10 часа, като на половината от времето водата се излива и се сменя с нова вода. След като е престояло във водата, месото се изважда и се подсушава много добре.

Червеният пипер, черният пипер, сминдухът, пушеният червен пипер и чубрицата се разбъркват много добре. Месото се овалва в подправките от всички страна, за да поеме подправките. Нарежда се върху дървена дъска, отгоре се слага втора дървена дъска и се притиска с тежест. Оставя се притиснато с тежестта 10 ч.

След това месото се завързва в единия край с капан и се оставя да виси 5 дни на проветриво място при температура 5-7 градуса, за да изсъхне пастърмата, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини