Отидете към основна версия

16 520 6

Иван Звездев посочи опасностите от най-популярната българска рецепта

  • иван звездев-
  • български ястия-
  • традиции-
  • българска кухня-
  • пиле с ориз-
  • готвач-
  • опасности-
  • българска рецепта-
  • традиционни ястия

Звездният готвач е категоричен, че мисията му е да съхрани българските ястия

Иван Звездев, чиято телевизионна кариера започна преди 16 години, е приел мисията да съхрани българските рецепти.

Когато стартира „Бон Апети“, идеята е предаването да покаже достъпни рецепти на зрителите.

„Първото ми ястие беше много оригинално - картофено пюре на венец със спанак отстрани, яйце и го запичам. Хората бяха впечатлени от едно просто и икономично ядене за пролетта“, сподели той.

В YouTube Звездев има много успешен канал, където споделя различни рецепти.

Именно там той сподели коя е най-популярната българска рецепта.

Освен това известният готвач разкри какви са най-често срещаните проблеми при приготвянето ѝ. Разбира се Звездев сподели как да приготвим уникалното българско ястие.

„Най-българските рецепти са най-гледани. Най-гледаната рецепта е за пиле с ориз. Хората се притесняват ориза да не слепне, а да е на зрънца, но то си има технология. Най се изненадвам, че младите хора винаги се захващат да правят козунаци, дойде ли Великден”, разказва кулинарът.

„Не разбирам защо българската дума за готвач и майстор трябваше да изчезне, след като това е титлата майстор готвач. Шеф е западна дума, шефът се занимава освен с готвене и с мениджмънта на кухнята“, каза Звездев.

Как обаче да приготвите правилно най-популярната българска рецепта може да видите във видеото в края на материала, пише сайтът jenata.blitz.bg

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 52 гласа.

Свързани новини