Отидете към основна версия

7 199 5

Рецепта на деня: Скумрия в доматен сос

  • скумрия-
  • риба-
  • доматен сос-
  • какво да сготвя

Тази апетитна печена риба е уникална вкусотия

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

скумрия - 2 бр. лук - 3 глави олио - 4 - 5 с.л. домати - консерва 1 буркан (400 г) сол - на вкус черен пипер дафинов лист - 2 бр. чесън - 3 бр. скилидки захар - 2 - 3 щипки риган магданоз лимон

Начин на приготвяне:

Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се и нарязвате на парчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя в чиния.

Почиства се лук и чесън, лукът се нарязва на парчета може и на полумесеци. В тиган се загрява олио, запържвате лук с щипка сол, да омекне.

Консерва домати се пасира и сипва в тигана. Добавя се дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън. Прехвърля се в тава 26 см, отгоре се нарежда парчета апетитна скумрия, поръсваме риган.

Печете скумрията в доматен сос в загрята фурна 180°C до готовност около 30-35 минути. Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира поръсена с магданоз и лимон, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини