Необходими продукти:
скумрия - 2 бр. лук - 3 глави олио - 4 - 5 с.л. домати - консерва 1 буркан (400 г) сол - на вкус черен пипер дафинов лист - 2 бр. чесън - 3 бр. скилидки захар - 2 - 3 щипки риган магданоз лимонНачин на приготвяне:
Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се и нарязвате на парчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя в чиния.
Почиства се лук и чесън, лукът се нарязва на парчета може и на полумесеци. В тиган се загрява олио, запържвате лук с щипка сол, да омекне.
Консерва домати се пасира и сипва в тигана. Добавя се дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън. Прехвърля се в тава 26 см, отгоре се нарежда парчета апетитна скумрия, поръсваме риган.
Печете скумрията в доматен сос в загрята фурна 180°C до готовност около 30-35 минути. Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира поръсена с магданоз и лимон, пише gotvach.bg.