Необходими продукти:
- скумрия - 2 бр.
- лук - 3 глави
- олио - 4 - 5 с.л.
- домати - консерва 1 буркан (400 г)
- сол - на вкус
- черен пипер
- дафинов лист - 2 бр.
- чесън - 3 бр. скилидки
- захар - 2 - 3 щипки
- риган
- магданоз
- лимон
Начин на приготвяне:
Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се и нарязвате на парчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя в чиния.
Почиства се лук и чесън, лукът се нарязва на парчета може и на полумесеци. В тиган се загрява олио, запържвате лук с щипка сол, да омекне.
Консерва домати се пасира и сипва в тигана. Добавя се дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън. Прехвърля се в тава 26 см, отгоре се нарежда парчета апетитна скумрия, поръсваме риган.
Печете скумрията в доматен сос в загрята фурна 180°C до готовност около 30-35 минути. Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира поръсена с магданоз и лимон, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лост
10:18 18.02.2022
2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
10:34 18.02.2022
3 Осмърди апартамента
Коментиран от #5
11:03 18.02.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 един от стадото
До коментар #3 от "Осмърди апартамента":
печената на фурна скумрия много здраве да имаш, че смърди. Аромат има, но не е неприятен като пържената. Дори на другия ден студена от хладилника пак е вкусна с една бира или чаша бяло според сезона19:50 18.02.2022