Необходими продукти:
3 средно големи котлета 2 скилидки чесън Черен пипер Мед Соев сос СолНачин на приготвяне:
Можете да започнете с подготовката на самата риба. За предпочитане е да я измиете внимателно под течаща вода и след това да преминете към маринатата. Тя се приготвя изключително лесно. Поставяте в удобен съд 2 лъжици мед, соев сос на вкус, черен пипер и сол на вкус и 2 пресовани скилидки чесън. Всичко това обърквате внимателно, докато не се получи еднородна смес
Поставете котлетите върху фолио, полейте ги обилно с медено – чесновата марината и запечатайте внимателно във фолиото. След като приключите с това, поставете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Имайте предвид, че понякога част от маринатата изтича и може да се получи неприятен загар върху съда. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20 минути.
Докато вашата вкусна, полезна и здравословна вечеря се готви, можете да подредите трапезата. Flagman.bg съветва да гарнирате сьомгата с картофки соте или със сотирани аспержи.