Отидете към основна версия

1 248 4

Рецепта на деня: Лимецови хлебчета с песто

  • хлебче-
  • лимец-
  • песто-
  • квас-
  • какво да сготвя

Истински пълноценна храна – и като хранителни качества, и като вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

бяло брашно 600 грама брашно от лимец 600 грама вода 300 мл захар 1 супена лъжица сол 1 1/2 чаена лъжица мая 1/2 кубче песто 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е подготовката за квас. В 300 мл топла вода добавете захарта, солта, 1 супена лъжица от брашното и ½ кубче прясна мая и оставете на страна, докато сместа удвои два пъти обема си и втаса.

Пресейте брашното в голяма купа и втасалата мая. Добавете и приготвеното песто. Омесете тестото, намажете го с олио, покрийте го с целофаново фолио и го оставете да втаса на топло. След като тестото втаса го премесете отново.

От премесеното тесто оформете хлебчета с желания от вас размер, поставете ги в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, като ги поставите на по-голямо разстояние едно от друго, за да не залепнат едно до друго при печене. Поставете хлебчетата в студена фурна, след което включете фурната на 180 градуса за около 25-30 минути, докато хлебчетата с брашно от лимец и песто, приготвени с мая, придобият апетитна коричка, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.

Свързани новини