Отидете към основна версия

4 980 8

Рецепта на деня: Пухкави тиганички

  • тиганички-
  • тиганици-
  • закуска-
  • какво да сготвя

Ако искате да зарадвате малки и големи у дома, опитайте тази доказана рецепта

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

айрян - 300 мл
сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
захар - 3 ч.л. равни
сол - 1 щипка
брашно - 1 ½ ч.ч. (чашата е 200 мл)

Начин на приготвяне:

Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте, за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп, съветват експертите от gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.

Свързани новини