Необходими продукти:
6 яйца; 60 мл. зехтин; 60 мл. винен оцет; 1 скилидка чесън; 3 с.л. магданоз (ситно нарязан); 2 с.л. галета; солНачин на приготвяне:
Яйцата се сваряват твърдо (8-9 мин.) и се оставят в студена вода докато се охладят. Обелват се и се разрязват на половинки. Зехтинът, оцетът и сол на вкус се слагат в тиган за пържене. Добавят се яйцата и се пържи на слаб котлон, докато оцетът се изпари (не се усеща миризма) като половинките яйца се обръщат от време на време. Яйцата се изваждат и се държат топли (ако се сервира топло).
В оставащия сос се добавя пресованата скилидка чесън. Задушава се няколко минути и се добавя галетата. Запържва се докато галетата придобие златист цвят. Яйцата се подреждат в продълговата чиния с разреза нагоре и се заливат със соса.
Ястието може да се сервира както топло, така и студено.