Необходими продукти:
- 6 яйца;
- 60 мл. зехтин;
- 60 мл. винен оцет;
- 1 скилидка чесън;
- 3 с.л. магданоз (ситно нарязан);
- 2 с.л. галета;
- сол
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват твърдо (8-9 мин.) и се оставят в студена вода докато се охладят. Обелват се и се разрязват на половинки. Зехтинът, оцетът и сол на вкус се слагат в тиган за пържене. Добавят се яйцата и се пържи на слаб котлон, докато оцетът се изпари (не се усеща миризма) като половинките яйца се обръщат от време на време. Яйцата се изваждат и се държат топли (ако се сервира топло).
В оставащия сос се добавя пресованата скилидка чесън. Задушава се няколко минути и се добавя галетата. Запържва се докато галетата придобие златист цвят. Яйцата се подреждат в продълговата чиния с разреза нагоре и се заливат със соса.
Ястието може да се сервира както топло, така и студено.
Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Рошко
10:59 01.05.2022
2 тралала
12:44 01.05.2022